leDuc/Homarus box
OverzichtIs verkocht
De drie culinaire naslagwerken van Uitgeverij Homarus in één box:
- De Basis
- Het Product
- Het Gerecht
De Basis is het allereerste boek dat Uitgeverij Homarus uitbracht.
Het is een statement: wie wil koken kan niet zonder de basis, wie wil experimenteren nog minder. In dit boek vindt de lezer 150 basisrecepten die elke amateurkok bij de hand moet hebben.
Het Product (gesigneerd) behandelt vele verschillende ingrediënten. Hoe bak je een steak bleu, saignant en bien cuit? Hoe schil je een avocado zonder hem te beschadigen? Hoe bak je een zeetong? Hoe haal je het merg uit een vanillepeul? Naast de meest dagelijkse producten komen ook meer gastronomische ingrediënten aan bod. Ganzenlever, hopscheuten, kalfszwezeriken, langoustines, jakobsschelpen, tarbot en meer. Een totaal van 145 producten met hun 'beste' bereidingswijze.
Het Gerecht behandelt de kennis uit de eerste twee boeken en past deze toe in 150 gerechten. Elk recept is origineel, het zijn geen moderne of 'makkelijke' varianten van de klassiekers maar volwaardige, overheerlijke recepten waarvan de makers vinden dat iedere kok ze moet kunnen maken. Daarnaast bevat dit laatste deel veel achtergrondinformatie over bijvoorbeeld combinaties van ingredienten en sausen.