leDuc/9715 Piet Huysentruyt
OverzichtNummer 0487 van de gelimiteerde oplage van 2500 exemplaren
PH 9715 is een tweedelig tijdsdocument over het bewogen en eigenzinnige leven van chef-kok Piet Huysentruyt. Het eerste deel van dit boekproject wordt een integrale heruitgave van het ophefmakende boek 'Eigentijds & Eigenzinnig' dat in 1997 verscheen. Dat boek verbaasde toen door zijn visionaire recepturen, zijn bijzondere opmaak en de verregaande culinaire fotografie van Tony Le Duc. Men sprak over fotografische 'foodporn'.
In dit bijzonder boekproject toont Le Duc fotografie uit twee periodes: 1997 en 2015. PH staat voor Piet Huysentruyt, een bekende Vlaamse tv-kok die voor en na zijn tv-carrière een gastronomisch restaurant runde. Het eigenzinnig karakter van de chef reflecteert zich in een eigenzinnige beeldtaal.
Het tweede deel van PH 9715 is nieuw en gaat over identiteit, teamwork, respect, frustraties, zalig stinken naar stront, poten en kloten, en een West-Vlaams boertje. Piet Huysentruyt kookt samen met zijn jonge keukenbrigade volgens de nieuwste kooktechnieken in zijn nieuwe restaurant Likoké in het Zuid-Franse dorpje Les Vans, maar baseert zich vaak op de combinaties van ingrediënten die hij vroeger toepaste. De link met het eerste boek is nooit ver weg.
Beeldend word je in dit tweede deel vaak op het verkeerde been gezet door het gebruik van fotografische trompe-l'oeils. En de ruwe natuur van de Ardèche is nooit ver weg.
Dit is nummer 0487 van de gelimiteerde oplage van 2500 exemplaren