Onze bijna laatste bouillon Half juni is de voorjaarseditie van bouillon! verzonden. Nummer 74. Daarna volgt alleen nog het zomernummer in juni, en dan is het na bijna twintig jaar, finito. De Cover: Over bijna iedere cover is wel iets te vertellen. Van Korea tot Australië tot Rotterdam hebben we fotografen gemaild of we -tegen betaling en vermelding- gebruik mochten maken van hun werk. Het vaste bedrag dat we ervoor wilden betalen, is vaak geamuseerd geaccepteerd en eigenlijk zelden weggewuifd. Om een idee te geven: Erwin Olaf lukte niet, maar de huisfotograaf van de Obama's werkte graag mee (winter 2014). De cover is dit keer van Sebastien Dubois-Didcock die zonder het te weten prachtig in beeld bracht waar het artikel Gezond eten=meer afweer over gaat. www.duboisdidcock.com |
|
Gezond eten Het artikel Gezond eten=meer afweer is dus de inspiratie voor de coverfoto. Will Jansen praat met professor Koen Joosten, verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam en dermatoloog Menno Gaastra van Centrum Oosterwal in Alkmaar. Niet de minsten. Ze geven ons wat handvatten om ons weerbaarder te maken tegen een volgende virusaanval. |
|
Pure C is in alles duurzaam Het restaurant van het Strandhotel in Cadzand Bad is onlangs door restaurantgids Lekker -achter de gegarandeerde sterrentop Librije, Inter Scaldes, Tribeca en Brut172- op de vijfde plek gezet. Chef Syrco Bakker: ‘Ja, dat was wel een verrassing. Je kookt wekelijks voor vijfhonderd man en daar kan zomaar iemand van Lekker tussen zitten. Dan sta je echt wel strak, als het blad uitkomt.’ Het is niet naast de deur, maar Will Jansen was er nieuwsgierig genoeg naar en reed dus met fotograaf Mike Werkhoven naar het puntje van Zeeuws Vlaanderen. |
|
Land van de paparajotes Voor bouillon! ging Pieter Bogaers naar Murcia, dat vorig jaar had willen vieren het gastronomisch centrum van Spanje te zijn. Dat viel, als zoveel dingen, in het water. Maar zodra het weer mocht, gingen de sluizen wijd open. Hij heeft zijn ogen uitgekeken en zijn vingers afgelikt. In het artikel Land van de paparajotes doet hij de reis nog eens dunnetjes over en reizen wij met hem mee. |
|
Teewurst Laat het maar aan Felix Wilbrink over om van een broodbeleg, dat ver was weggezakt in je herinnering, een verhaal te maken, waardoor je accuut op zoek gaat. Is het eigenlijk nog wel te koop? Hij haalt er tantes bij die sherry nippend kittige blikken werpen op de jonge neef die gedienstig rondgaat met de toastjes theeworst. Mèt een kappertje natuurlijk. Wat is er trouwens van bebogeen en kokosbrood geworden? |
|
Utrecht bierbewust Iedereen die zijn of haar creativiteit of ondernemersgeest kwijt wil in de vorm van een goed glas bier, kan een poging wagen, schrijf Raymond van der Laan. Verzamel water, mout, hop, gist en je kunt aan de slag. Elke dag van het jaar. Zelfs de aanschaf van brouwapparatuur is niet per se nodig, want je kunt je met een eigen recept melden bij een brouwerij die nog wat productiecapaciteit over heeft en dat graag verhuurt. In de Utrechtse dreven weten ze er alles van. |
En verder:
Eten uit de stad – tekst Jacques Hermus; 100 dingen – tekst Will Jansen; Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk? – tekst Nicolaas Klei; Appeltjes van Oranje - tekst Rengenier Rittersma Eindbaas met een mild karakter – tekst Tieme Hermans; Anne-Laura Middelweerd – tekst Susette Brabander; Caught in a moment – tekst Ebru Akyıldız; Een culinaire roadtrip door Jordanië – tekst Marloes Kemming; Exotische tante – tekst Caroline Ludwig; Kaviaar 2.0 - tekst Paola Westbeek; Bouillon Leest; De Ambassadeurs; Wie werkten er mee.
Alle jaren hiervoor kwam hier dan het verhaal over het nemen van een abonnement of een proefabonnement. LOS NUMMER 74 BESTELLEN kan uiteraard nog. En ga nou serieus aan de slag met het compleet maken van je serie! Van sommige hebben we er nog maar twee of drie in voorraad.