Bouillon 5
OverzichtInhoud
Cover
"De Gedekte Tafel" door Cynthia B. Wassink
De installatie, uit frituurvet, is gemaakt en geëxposeerd in een koelcel van de voormalige Coberco-zuivelfabriek in Enschede. Bijna een maand lang heeft zij daar, bijna dag en nacht in een koelcel van 7 graden, aan de installatie gewerkt en er is ruim 144 kilo frituurvet verwerkt. Een ode aan iedere boulimia-patiënt!
Huiveren van welbehagen
Tekst Puck Kerkhoven, illustratie Ingrid Bockting
Uitgelaten of ingetogen, eetscènes van Jan Steen
Tekst Ingelies Vermeulen
De onzekere toekomst van kaviaar
Tekst en foto's Ivo Pertijs
Op zoek naar thee en dim sum in Hong Kong, eten en drinken met alle zintuigen
Tekst en foto's Nelleke Launspach
Kurk eruit, schroefdop erop?
Tekst Onno Kleyn
De slanke lijn en de puree van Robuchon
Tekst en foto's Janneke Vreugdenhil
Hoe Jezus Christus water in wijn veranderde
Tekst en foto René van Heusden
Het grote belang van de Chinese maankoek
Tekst en foto's Patrick Faas
Cioccolato Amedei. Zie, ruik en proef
Tekst Mike en Petra Werkhoven, foto's Mike Werkhoven
Ondergaande zon is het mooist
Tekst en foto's redactie bouillon!
De wonderbaarlijke plantenwereld in de Morvan
Tekst Bonita de Voogd, foto's Berto Rietema
Parijs culinair winkelparadijs
Tekst Maureen Belderink, foto's Alain Caron
Klassieke culinaire kalender. Feestmaaltijden in de oudheid
Tekst Marianne de Jong
Het is Diny Schouten wél worst
Tekst Roel James, foto's Alain Caron
De selectie van de Lindenhoff
Tekst redactie bouillon!, foto's Anton Beuman
Kevin Wilks Atkins-kok in Friesland
Tekst Broer Feenstra, foto's Niels de Vries
Belgische chefs omarmen Alliance
Tekst Marc Declercq
Als je lekker eet ben je dichter bij God
Tekst Elisabeth van Stekelenburg
Geert van Hecke en de modernen
Tekst en foto's Will Jansen
Romans voor hoofd en maag. Literair tafelen
Tekst Kathy Mathys
Kookboeken
Tekst Jonah Freud en Will Jansen
De ontdekking van het millennium
Tekst redactie bouillon!
Wie werkten er mee aan dit nummer?